Vilka håller i tåtarna hos Raws Sweden?

Team Eivora

5 min läsning

Ett svenskt företag som har knäckt koden för ekologiska sugrör, Raws Sweden AB (publ), driver sin rörelse med fokus på försäljningen av vassstrån. Med ett tydligt uppdrag att distribuera och kommersialisera dessa miljövänliga sugrör, sticker företaget ut som en innovatör i den hållbara produkter- och återförsäljningsbranchen, samtidigt som de sätter miljöbevarande högt på agendan.

Storkapitalisterna som har sett potentialen i Raws och valt att satsa sina pengar är bland annat:

  1. T.T.F Holding AB - med 36.7% av aktierna, värda omkring 18.5 miljoner kronor.
  2. Smart Generations Invest AB - som äger 13.6% av aktierna till ett beräknat värde av närmare 6.8 miljoner kronor.
  3. Eyoel Alexander Lundberg - med personligt ägande av 13.3% och aktier värda cirka 6.7 miljoner kronor.

Övriga betydelsefulla ägare inkluderar Alntorp AB, Tobias Ingemar Lundin Andersson och Sofie Källström med respektive 8.6%, 6.8% och 3.4% av aktierna i företaget. Även om en del viktiga namn saknas på listan av ägare, såsom Joh. Sjö Industri Aktiebolag, Malakai & Cyrus Investment Partne och Vekmangeln Aktiebolag, behåller de makt med sina aktieinnehav och det finns ännu fler mindre aktieägare som bidrar till företagets framsteg.

Under dess kapitalanskaffningar har Raws Sweden vid olika tillfällen samlat in kapital från investerare, men detaljer om exakt vilka som tecknat sig i emissionerna är inte tillgängliga för en av tillfällena den 18 oktober 2021 där bolaget värderades till omkring 10 miljoner kronor. Tydligare data tillhandahålls för emissionen den 22 maj 2023, då företaget värderades till cirka 42 miljoner kronor, och där bland annat namn som Malakai & Cyrus Investment Partne samt ytterligare 195 investerare bidrog med över 2 miljoner kronor i nytt kapital.

Styrelseuppdrag innehas av Tobias Lundin Andersson som ledamot, medan John Teshager Zerihoun inte bara axlar rollen som VD utan även som extern vd, en position som avkastar ett visst mått av operativt ansvar. Timmy Frisk utgör styrelsens ordförande och är därmed den som leder möten och verksamhetens riktning, medan Filip Asp har en ordinarie styrelseplats.

Sedan starten den 15 november 2018 har Raws Sweden växt till att omfatta 9 anställda och är idag värderat till uppskattningsvis 50 miljoner kronor, och lyckats dra till sig drygt 11 miljoner kronor från investerare.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.