Vilka är huvudägarna bakom Troopr?

Team Eivora

5 min läsning

Troopr, verksamt inom utveckling och handel av träning- och hälsorelaterade produkter och tjänster, beskriver sig som en drivkraft för en hälsosammare värld. Med sin plattform och tillhörande app, strävar de efter att göra träning roligare och mer belönande. Bolaget utlovar veckovisa priser och chansen att vinna en surfresa till Portugal som en del av lanseringskampanjen. Troopr erbjuder även möjligheten att tävla i team och arbetar för att aktivt öka engagemanget i fysisk träning, med en betoning på gemenskap och incitament genom sin app.

Bland investerare och strategiska partners hittar vi tre distinkta huvudaktörer. På första plats står Tim Jonas Samuel Axelsson med 1 miljon aktier motsvarande nästan 65 procent av det totala innehavet, följt av Carolina Ingrid Maria Westin som innehar drygt 13 procent av aktierna. Nils Johan Patrik Högberg avrundar trion med en andel om drygt 8.6 procent. Troopr AB värderas till cirka 29 miljoner kronor, och det totala kapitalet som har samlats in från investerare uppgår till knappt 4.4 miljoner kronor.

Under en nyemission som ägde rum den 29 september förra året i KÖPING, Västmanlands län, lyckades bolaget erhålla 3.9 miljoner kronor i kontanter, vilket ökade det totala antalet utgivna aktier till cirka 1.5 miljoner. Noterbart är att inga externa investerare prenumererade på denna nyemission.

I styrelsen för Troopr finns de två första namngivna huvudägarna med Tim Axelsson som såväl vd som styrelsens ordförande och Carolina Westin i rollen som ledamot och vice vd. Detta indikerar en styrposition både strategiskt och i det operativa arbetet för dessa nyckelpersoner.

Bolaget, grundat den 3 september 2020, med sin anställda vd vid rodret, siktar på att utvidga sin verksamhet inom teknik, hälsa, motion och fastighetsförvaltning. Troopr är en spelare att hålla ögonen på i en allt mer hälsomedveten och digitaliserad värld.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.