Vem styr rodret i Challengermode AB?

Team Eivora

5 min läsning

Challengermode AB, etablerad aktör inom e-sportens värld, driver en digital arena där spelintresserade från vitt skilda hörn kämpar i virtuella turneringar. Med spel som PUBG och League of Legends i sin portfölj, erbjuder de en plattform där användare kan delta i tävlingar, klättra på rankingstege, och skapa egna gemenskaper. Dessutom mixar de matchen med ett marknadsplatskoncept för coachning och andra e-sporttjänster.

När det kommer till ägarskap och finansiell muskel, seglar eWTP Tech Innovation Fund LP i täten med en ägarandel på nära 22%. Tätt efter följer Back in Black Capital Limited med cirka 20%. Ytterligare storspelare i matchen inkluderar Galactus AB och Telia Company AB, om än längre ner på ägarlistan med drygt 1% respektive knappt 1% i ägarandel. Enligt senaste siffror just från värderingsringen är Challengermodes värdering cirka 125 miljoner kronor och de har lyckats samla ihop imponerande 281 miljoner kronor från investerarnas kassakistor.

På ledarsidan hittar vi Robel Efrem, som dubblerar som både ledamot och ordförande, samtidigt som han dirigerar spelskeppet som VD. Andra namn i styrelsen inkluderar Philip Skogsberg, tjänstgörande som vice VD och ledamot, samt Alexandre Vincent Mordasini och Yang Chen, båda med ansvarsområden som ledamöter.

Med sina 41 anställda har Challengermode , grundat en frostig novemberdag 2014, seglat upp som en erkänd kraft inom e-sportindustrin och fortsätter att expandera sin verksamhet och sitt inflytande inom den digitala sportvärlden.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.