Vem äger Skinfo AB?

Team Eivora

5 min läsning

Skinfo, formellt känt som Skinfo AB, är ett företag som översätter ingredienser i kosmetika och hudvårdsprodukter samt erbjuder vetenskapliga betyg för att hjälpa konsumenter välja, undvika eller upptäcka produkter baserat på deras innehåll. Deras mål är att öka transparensen inom branschen genom att göra ingredienslistan förståelig och erbjuda vetenskapliga data för att informera konsumentens val. Skinfo har en webbplats där användare kan söka efter ingrediensinformation, få tillgång till prisdetaljer och börja en gratis provperiod. De erbjuder också en ingrediens-transparens-widget som kan integreras i återförsäljares butiker. I deras databas inkluderar de över 30 000 ingredienser med information om deras syfte, funktion och potentiella hälsoeffekter baserat på data från myndigheter, regler och vetenskapliga studier.

De största ägarna i Skinfo AB är följande:

  1. Lena Astrid Stanislawa Skiba Henriksson – 242 500 aktier (cirka 4.07 miljoner kronor, 44,29%)
  2. Sourceln AB – 242 500 aktier (cirka 4.07 miljoner kronor, 44,29%)
  3. 7C Ventures AB – 15 000 aktier (cirka 252 000 kronor, 2,74%)

Bolaget har inte rapporterat några kapitalanskaffningar genom nyemissioner där investerare är listade under 'subscribers'.

Styrelsen i Skinfo AB består av Lena Skiba Henriksson i rollerna som ledamot, ordförande och vd, och Viktor Morin som ledamot och vice vd.

Skinfo AB grundades den 12 september 2019 och har 1 anställd. Bolaget har ett ungefärligt värde av 9.2 miljoner kronor och har hittills samlat in cirka 798 000 kronor i kapital från investerare.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.