Vem äger Outnorth?

Team Eivora

5 min läsning

Outnorth, formellt känt som Outnorth AB, är ett företag som specialiserar sig på försäljning av kläder och utrustning för friluftsaktiviteter och relaterade aktiviteter. Företaget erbjuder en rad produkter som vildmarkskläder, sovsäckar, ryggsäckar, gaskök, klätterutrustning, underställ och andra liknande föremål som krävs för en aktiv friluftslivsstil. Outnorth fokuserar särskilt på onlineförsäljning.

Toppegaren i Outnorth är Outnordic Invest AB som innehar 3.95 miljoner aktier (cirka 283 miljoner kronor, 100% av företaget).

Outnorth har tagit in totalt cirka 97 miljoner kronor från investerare genom flera nyemissioner som ägde rum mellan 2014 och 2017.

Styrelsen för Outnorth består av Ville Kangasmuukko Nordström som Extern vd, Cato Broberg som Ledamot och Ordförande samt Torsten Bjerre Rasmussen som Ledamot.

Outnorth grundades den 28 februari 2006 och har 123 anställda. Bolagets VD är Ville Kangasmuukko Nordström. Företagets värdering uppgår till cirka 283 miljoner kronor med ett totalt kapital taget från investerare på cirka 97 miljoner kronor.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.