Vem äger MaintMaster?

Team Eivora

5 min läsning

MaintMaster är ett ledande företag inom datadrivna tjänster som specialiserat sig på utveckling av CMMS-programvara för flertalet industrisegment, däribland fordon, energi och miljö samt transport och logistik. Deras plattform, MaintMaster CMMS, erbjuder en effektiv lösning för mobilt underhåll, planeringsverktyg samt smarta funktioner för rapportering och analys, med mera.

Den enskilda största ägaren i MaintMaster är MaintMaster Intressenter AB som innehar samtliga aktier i bolaget, motsvarande ett totalt värde om cirka 25 miljoner kronor. Bolaget har tidigare genomfört en kapitalanskaffning på cirka 5 miljoner kronor, vilket skedde under januari 2016 i Linköping, Östergötlands län.

Styrelsen för MaintMaster består av en rad framträdande profiler, inklusive Peter Barkland och Erik Syrén som ledamöter. Isac Wiksten utövar rollen som extern VD. Vidare ingår även Per Ivansson, Hans Åberg, och Klas Peter Larsson som ledamöter, med Leif Bohlin i dubbla roller som både ledamot och styrelsens ordförande.

Företaget, med det formella namnet MaintMaster Systems Aktiebolag, grundades i november 1991 och har idag 26 anställda. Med sin banbrytande mjukvara och tjänster har MaintMaster etablerat sig som en värdefull aktör inom digitaliseringen av underhållsprocesser för industriföretag.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.