Vem äger HP Solartech?

Team Eivora

5 min läsning

HP Solartech, formellt känt som HPSolartech Holding AB, är ett företag inriktat på utveckling och försäljning av produkter och tjänster relaterade till solenergiteknik. Bolagets verksamhet sträcker sig även till värdepappershantering och andra relaterade verksamheter. Med sin verksamhet inom förnybar energi, solteknik och finansiella tjänster, strävar HPSolartech Holding AB efter att bidra till den växande hållbara energilandskapet.

Bolaget saknar toppägare och har nyligen genomfört en nyemission den 28 februari 2023 i Uppsala. Dock finns det inga prenumeranter på aktierna. Totalt har bolaget emitterat 3 109 633 aktier och har en värdering på cirka 466 miljoner kronor. Cirka 462 miljoner kronor har tagits in från ägarna via aktieutgivning.

Styrelsen i HP Solartech består av Camille Marie Zimmerman, Yannic Trueb, Per Henric Lundh som både ledamot och ordförande, Christer Wikner och Michael Pollan i rollen som ledamöter.

Företaget grundades den 9 september 2022 och saknar för närvarande anställda och VD. Den angivna affärsbeskrivningen indikerar att bolaget sysslar med utveckling och försäljning av produkter och tjänster relaterade till solenergiteknik samt värdepappershantering och andra relaterade aktiviteter.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.