Vem äger Hello There Games AB?

Team Eivora

5 min läsning

Hello There Games AB, med sina rötter i den kreativa jorden av mobilspel och IT-konsultation, har blivit ett namn att räkna med inom interaktiva mobilapplikationer. Företaget, som grundades 14 juli 2020, äger också och förvaltar fastigheter och är delaktigt i närbesläktade projekt.

Ägarna bakom spelsuccén

De mest framträdande ägarna i Hello There Games är en blandning av företag och pensionsfonder. Hello There Holding AB toppar listan som den största ägaren med cirka 14% av aktierna, efterföljt av Scientific Solutions Scandinavia Holding AB som innehar nästan 12%. Bland de övriga större ägarna finns Futur Pension och Boo Jimmy Mikael Jönsson, med 7.6% respektive 5.4% av aktierna. Bolaget har uppvisat en stark tillväxt, med en värdering på omkring 916 miljoner kronor.

Från spelplan till affärsarena har Hello There Games dragit in avsevärda summor från investerare, totalt motsvarande bolagsvärderingen, genom flera nyemissioner. En tvångsinlösen i GÖTEBORG där investerare som Futur Pension och Wicked Angel AB tecknade sig, en kontantemission där bland andra Aldeon AB och eBlitz Group AB bidrog med kapital, samt en nyemission där bland annat Recruit IT Scandinavia bjöd på spelmarken.

Styrkan i styrelsen

När vi tittar mot ledningsrummet hittar vi ett team blandat av innovation och erfarenhet. Styrelsen består av Susana Graham som tjänar både som ledamot och ordförande, flankerad av Lars-Erik Bratt, Oskar Eklund, Jimmy Jönsson och Jens Mogensen, vars insatser säkerställer företagets fortsatta resa förbi digitala horisonter.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.