Vem äger Amuseio AB?

Team Eivora

5 min läsning

Amuse, även känt i formell mening som Amuseio AB, är en digital frontlöpare som ägnar sig åt att leverera, utveckla och marknadsföra digitala tjänster inom digitala mediasegment såsom musik, spel och video. Företaget stoltserar med att skapa och tillhandahålla diverse digitala plattformar och servicealternativ riktade mot ett brett användarspektrum med passion för digitala medier. Dessutom kompletterar Amuseio AB sitt huvudfokus med diverse verksamheter som naturliga förlängningar av kärnverksamheten.

De mest framstående ägarna i Amuse är:

  1. Bridford Investments Limited - äger 2 325 266 aktier (cirka 242 miljoner kronor, 10.92%)
  2. Anders Diego Farias - äger 413 633 aktier (cirka 43 miljoner kronor, 1.94%)
  3. Raine Venture Partners II LP - 351 565 aktier (cirka 37 miljoner kronor, 1.65%)

Framstående bland övriga ägare inkluderar personligheter såsom Guy Benjamin Parry och I.AM.EQUITY, LLC, samt entiteter som Lookma AB och individuella investerare som Andreas Leif Ahlenius och Christian Wilsson.

Totalt har Amuseio AB en värdering på omkring 221 miljoner kronor och har genom åren lyckats samla ihop imponerande 466 miljoner kronor från investerare – dessa medel har anskaffats genom flera nyemissioner som ägt rum vid olika tillfällen, med den senaste under 20 juni i år.

Det strategiska bolagsledet består av personligheter som Giorgio D'Ambrosio och Amanda Louisa Cameron i rollen som ledamöter, medan Hermann Siegfried Jörg Mohaupt innehar både ledamot och ordförandeposition, och inte att glömma Lina Motman som agerar såväl ledamot som verkställande direktör (vd).

Grundat en viss novemberdag 2015, har företaget vuxit till att hysa 67 anställda under ledning av vd Lina Motman och med sina nytänkande och framåtsyftande ambitioner, fortsätter Amuseio AB att vara en kreatör i den digitala medievärlden.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.