Vem äger Ahum AB?

Team Eivora

5 min läsning

Ahum AB rider på digitaliseringens våg inom hälsovården och erbjuder en plattform för mental hälsa där klienter smidigt kan hitta och boka terapeuter. Företaget, som lanserats 2015, har snabbt blivit en mötesplats för professionell psykologisk hjälp. Med fokus på terapimetoder som KBT och ACT, bistår Ahum såväl individer som företag i strävan efter bättre psykisk hälsa.

Huvudägarna i Ahum AB lyser starkt på ägarlistan med Ingotto Investments 1 AB i topp på ett innehav av cirka 16%, följt tätt av Tom Nyman AB Holding och Psykolog A AB med runt 7% och 5% vardera. Investeringarna i företaget är inte småpotatis; totalt har Ahum dragit in omkring 93 miljoner kronor från investerare över åren.

Nyemissioner har lyst med sin frånvaro av investerarskaran, där det tydligaste undantaget var den nyemission som ägde rum den 17 februari 2022. Där bidrog 12 prenumeranter, inklusive Tangomannen AB och Zeus SPV HB, med cirka 3.9 miljoner kronor i klingande mynt. Bolagsvärderingen per den 27 december 2023 klättrar upp till nästan 78 miljoner kronor.

Runt styrelsebordet sitter namn som Hans Blomberg och Anna Möller, med Hans i ordförande-rollen och de andra som ledamöter. Med en extern vd i form av Alireza Aromäki Ghahremani navigerar Ahum vidare genom den digitala framtidens utmaningar.

Ahum står just nu inför spännande tider och nuvarande tecken tyder på att de inte har några planer på att sänka farten på deras resa genom digital hälsokunskap och tillgång till kvalificerad terapi. Bolaget värderas till 78 miljoner och har fram till nu samlat in 93 miljoner från sina investerare.

Interested in more companies?

Get access to ownership data on all Swedish companies.